Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Learner Driver mindyourmagic's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    37
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Ecoflex / stop start 2014 facelift elite

    Forum Key Rings
    Had my car for 2 weeks and it's only kicked in twice. My 2012 SE used to work all h time.

    I've been on long motorway runs and not used the aircon so it should be working.

    Checked the battery with a multimeter and it seems okay (around 12.6V, drops to around 10.6V when starting and then back up to 14V when running)

    Is there any reason why is shouldn't work or should I consider a new battery?

    Thanks!
    Bri

  2. #2
    Learner Driver Philvxd's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by mindyourmagic View Post
    Had my car for 2 weeks and it's only kicked in twice. My 2012 SE used to work all h time.

    I've been on long motorway runs and not used the aircon so it should be working.

    Checked the battery with a multimeter and it seems okay (around 12.6V, drops to around 10.6V when starting and then back up to 14V when running)

    Is there any reason why is shouldn't work or should I consider a new battery?

    Thanks!
    Bri
    Ive got a 2016 had it 3 weeks its not worked once yet !maybe you shouldn't worry

  3. #3
    Street Racer chili's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    608
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    your battery is not good enough for stop/start to work.
    been there seen it done it buddy, i bought a new battery and my stop/start works every time now providing i dont switch it off

  4. #4
    Street Racer RBH's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    SOMEWHERE IN THE GALAXY
    Car
    Trabant.
    Posts
    596
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I've had mine since February and tonight is the first time it's worked.
    Granted, it's the first time I've really taken it a distance, so I reckon the battery had been seriously boosted.

    Got home and went to get my daughter from work, stopped at the lights and it cut out.
    Shit myself as I thought something was wrong so I turned off the ignition and back on and it started.
    Stopped at her work and it done it again.

    Big smile appeared on my boat race.

    It'll probably not happen again
    500 MONKEY NINJA TURTLE JEDI BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOM

 

 

Similar Threads

  1. 2014, Start Stop issue
    By Murphy4087 in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 14-06-2018, 09:10 PM
  2. 2014, Start Stop issue
    By Murphy4087 in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 10
    Last Post: 14-06-2018, 09:10 PM
  3. My Ecoflex Stop-start doesn’t Stop-start!
    By Bulleteer in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 33
    Last Post: 22-05-2018, 04:05 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 18-01-2017, 03:33 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions