Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  2
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 17 of 17
  1. #11
    Learner Driver markf497's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    West Lothian
    Car
    Insignia cdti sri 163
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forum Key Rings
    Dealer had my car from last night so they could hear the noise first thing this morning, they told me that they have lubricated the belts and they left it to cool down and started it and the noise was away. I mentioned to them about the timing belt and water pump but they think this will sort it test will be in the morning or coming weeks. I've got 1 years warranty with the car that covers the water pump and timing belt the guy at the service desk said the next option would be the timing belt and water pump.

  2. #12
    Learner Driver markf497's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    West Lothian
    Car
    Insignia cdti sri 163
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Noise came back after a couple of days I phoned the dealer and spoke with one of the guys at the service desk and explained to him what had already been done he can't believe they lubricated the timing belt but its booked in for Thursday hopefully get it sorted then.
    I went into the dealers today spoke with the service manage and they are ordering a new water pump and timing belt kit so should be sorted on Thursday.

  3. #13
    Learner Driver markf497's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    West Lothian
    Car
    Insignia cdti sri 163
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Timing belt and water pump replaced yesterday and noise is now away all done under warranty so saved me a few quid when due in acouple of years time.

  4. #14
    Learner Driver Babyface's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Hatfield
    Car
    Insignia SRI 2.0cdti
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have had the same problem with mine, same engine 2.0 cdti 163HP 65 plate at around 38000 miles. It was the timing belt tensioner. As for lubricating the belt... I wold not let them do that.

  5. #15
    Learner Driver markf497's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    West Lothian
    Car
    Insignia cdti sri 163
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Babyface View Post
    I have had the same problem with mine, same engine 2.0 cdti 163HP 65 plate at around 38000 miles. It was the timing belt tensioner. As for lubricating the belt... I wold not let them do that.
    I wasn't keen on them lubricating the belt but they wanted to try it and after a day the noise came back, when i spoke to the service manager he couldn't believe that they had lubricated the timing belt and he booked it in to replace the timing belt, tensioner and water pump all done under warranty.
    My car has been great since then with no issues.

  6. #16
    Learner Driver Luke88's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Noticed mine made the same noise the other morning when was cold too

  7. #17
    Learner Driver markf497's Avatar
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    West Lothian
    Car
    Insignia cdti sri 163
    Posts
    34
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Luke88 View Post
    Noticed mine made the same noise the other morning when was cold too
    The noise on mine went away after a couple of miles driving, I had to leave it over night at the dealer so they could hear it 1st hand I also videoed it on my phone for them but you could heaer it clearer at the car.

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. My 2014 Limited Edition 163 CDTI
    By Ltd_Edition in forum Members Cars
    Replies: 20
    Last Post: 03-03-2019, 08:31 PM
  2. Strange noise when cold
    By AlexThomson94 in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 30-12-2016, 08:25 PM
  3. MY14 Dual Exhaust Conversion CDTi 163
    By Unilateral in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 23-11-2015, 12:44 AM
  4. Nasty noise on cdti when first starting on really cold days and Oil change help
    By cmor in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 15
    Last Post: 05-06-2015, 10:20 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions