Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  4
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Tapping on cold start.

    Forum Key Rings


    Hey guys got a tapping sound when I start my car. Only happens on a cold start up!
    Itís a 2.0 cdti for those of you that donít know.

    Any ideas would be great.

    As we are not on Facebook, it wonít be my oil pick up seal, dpf or dmf. Error free leds wont fix it but will probably give me errors 😂



    Cheers
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  2. #2
    Trader plasma's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Car
    2.0 Bi-Turbo Elite Nav
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    head gasket mate!
    Tools Owned - MDI2 / Tech2 & lots more!

  3. #3
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by plasma View Post
    head gasket mate!
    Why do you think that? Oil is ok an no signs of leaks? Power still good too
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  4. #4
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sounds like itís near the aux belt?
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  5. #5
    Trader plasma's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Car
    2.0 Bi-Turbo Elite Nav
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I was joking ... Its the only thing from facebook you missed!

    I've got the same issue mate.. I was gonna drop the belt on mine and see if it was the aux belt or from the cambelt side of things
    Tools Owned - MDI2 / Tech2 & lots more!

  6. Likes Nicksri liked
  7. #6
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by plasma View Post
    I was joking ... Its the only thing from facebook you missed!

    I've got the same issue mate.. I was gonna drop the belt on mine and see if it was the aux belt or from the cambelt side of things
    Hahahahaha sh@t myself hahahahaha bit slow there
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  8. #7
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Nicksri View Post
    Hahahahaha sh@t myself hahahahaha bit slow there
    Unilateral says water pump and belt ! Jobs good, maybe even an exploded turbo
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  9. #8
    Street Racer Plym Ian's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Plymouth, Devon
    Car
    2011 2.0 ecoflex elite nav tourer
    Posts
    806
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sounds like when my aircon pump started chirping. Turn on the aircon does the noise go away?

  10. Likes Nicksri liked
  11. #9
    Trader plasma's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Car
    2.0 Bi-Turbo Elite Nav
    Posts
    92
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    my aircon dont work anyway
    Tools Owned - MDI2 / Tech2 & lots more!

  12. Likes Nicksri liked
  13. #10
    New Driver Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Plym Ian View Post
    Sounds like when my aircon pump started chirping. Turn on the aircon does the noise go away?
    Thanks

    Iíll try it tomorrow morning, my air con wasnít so cold today so maybe pointing to an issue there.....letís see.
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

 

 
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Cold start problem - Insignia A16XER
    By playandwin in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 29-10-2018, 02:05 PM
  2. Ticking noise on cold start up
    By Yorkshire pud in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 8
    Last Post: 09-05-2018, 11:45 PM
  3. Car shuddering when accelerating from cold start
    By tomking2 in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 30-11-2017, 01:13 PM
  4. Insignia noise on cold start up
    By rnlisg in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 28-04-2016, 06:14 AM
  5. eratic idling on cold start up
    By Auto.de in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 14-02-2015, 11:43 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions