Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  1
Results 1 to 6 of 6

Thread: MAF fault

  1. #1
    Learner Driver Markmcdowell86's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    MAF fault

    Forum Key Rings
    Had service vehicle soon display on my trip/info screen and car loose power similar to limp mode. Changing gears seemed to make this dissapear. Then this evening happened again but now engine management light remained on. Had Bosch unit hooked up a diagnosed a Mass air filter fault cleared the fault and now come back. Have heard this has happened with other cdti models ?

  2. #2
    Learner Driver a602820922's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    149
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Post fault codes here.

  3. #3
    Street Racer Langy's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Nottingham
    Car
    Insignia 2.0cdti SRi
    Posts
    674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This happened to my CDTI about two weeks ago,

    got my garage to check the codes and it came up with 'Mass Airflow Irregularity', ... along with a tiny split in the boost pipe...(when i say tiny i mean minuscule)

    apparently the only way to cure this is to replace the Mass Airflow Sensor...along with the boost pipe.

    i will admit thorough, the new one they fitted looked like the 'internals' of the sensor were better designed when compared to the original one.. and i haven't had any similar problem since
    Chris

  4. #4
    Learner Driver Markmcdowell86's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah okay that sounds good cheers. I'll pass on to my mechanic as potential faults with boost pipe

  5. #5
    Street Racer Langy's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    Nottingham
    Car
    Insignia 2.0cdti SRi
    Posts
    674
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Markmcdowell86 View Post
    Ah okay that sounds good cheers. I'll pass on to my mechanic as potential faults with boost pipe


    Did you manage to get this sorted out ?
    Chris

  6. #6
    Learner Driver Markmcdowell86's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Langy View Post
    Did you manage to get this sorted out ?
    Yes thanks, change the boost pipe out now all fine, 30 and about 60 mins of my time

  7. Likes Langy liked
 

 

Similar Threads

  1. Maf readings in opcom
    By csak1981 in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 26-11-2018, 08:27 PM
  2. Fault codes
    By Steveh in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 28-12-2016, 07:20 AM
  3. Fault
    By Logosgil in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 7
    Last Post: 03-05-2016, 05:18 PM
  4. P2453 fault
    By exclusiv. in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 15-10-2015, 01:09 PM
  5. weird fault remote central locking fault?
    By Russ in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 7
    Last Post: 16-03-2013, 02:02 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions