Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Learner Driver Walpie's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Infotainment not working - help please

    Forum Key Rings
    Hello - a couple of days ago on starting my insignia (2016 1.6 CDTI), the info screen displayed the message about focussing in the road, it did this 5 or 6 times before disappearing completely. Music was in the background but my screen is blank. I have no music channels, sat nav etc. Each time on start up I get the same screen, I press ok, try to select something but run out of time before it disappears again. If I manage to get the radio, it lasts for about 5 mins (on a blank screen) before going off completely - I haver tried disconnecting the battery etc but no good. Has anyone any advice please

  2. #2
    Advanced Driver 0011728's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Manchester
    Car
    2ltr Elite Turbo Hatch Manual with all the toys and more
    Posts
    2,042
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If its still under warranty take it to the dealer
    Insignia Elite Nav 2ltr SIDI Turbo 250PS, Pearlescent Emerald Green, VX-Line Interior, VX-Line Body Kit, Premium Brandy Nappa Sports Leather, 20" Elite Multi Spoke Alloy Wheels, 8" Digital Drivers Display, Bose Premium Audio System, Front Camera Pack, Rear View Camera, Adaptive Cruise Control, Advanced Park Assist, Rear Privacy Glass, Keyless Entry & Start, Tyre Pressure Monitoring System, Factory Fitted Towbar

  3. #3
    Learner Driver Walpie's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by 0011728 View Post
    If its still under warranty take it to the dealer
    Sadly - or weirdly, the 3 year warranty ran out just over a week ago.

    I have contacted Vauxhall direct. The dealership are happy to charge me a diagnostic fee though 🤷*♂️

  4. #4
    Advanced Driver 0011728's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Manchester
    Car
    2ltr Elite Turbo Hatch Manual with all the toys and more
    Posts
    2,042
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's broken, doesn't need diagnosing. If it is a repair under warranty you should be getting the diagnostic charge back.......but check with dealer first
    Insignia Elite Nav 2ltr SIDI Turbo 250PS, Pearlescent Emerald Green, VX-Line Interior, VX-Line Body Kit, Premium Brandy Nappa Sports Leather, 20" Elite Multi Spoke Alloy Wheels, 8" Digital Drivers Display, Bose Premium Audio System, Front Camera Pack, Rear View Camera, Adaptive Cruise Control, Advanced Park Assist, Rear Privacy Glass, Keyless Entry & Start, Tyre Pressure Monitoring System, Factory Fitted Towbar

  5. #5
    Learner Driver Walpie's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I made that comment to the dealership but theyíre adamant it needs a diagnostic, seems my hands are tied.
    The fact I get a bit of something could mean a software malfunction- I hoping Vauxhall will be a little more understanding

  6. #6
    Street Racer PeteH's Avatar
    Join Date
    May 2019
    Location
    West Yorkshire
    Car
    1.5T SRi Nav Grand Sport, lava red, full leather, reversing camera and lots of toys to play with!
    Posts
    507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Walpie View Post
    Hello - a couple of days ago on starting my insignia (2016 1.6 CDTI), the info screen displayed the message about focussing in the road, it did this 5 or 6 times before disappearing completely
    I've had this message come up a couple of times, and then disappear. I assumed it was Vauxhall's nagging mentality that was triggered randomly when a Bluetooth phone connected. Has anyone else seen this message, and should I be worried in case it mutates into Walpie's problem?
    2018 1.5T SRi Nav in Lava Red with bi-colour alloys, full heated leather, reversing cam with park assist.

  7. #7
    Car Enthusiast Lewish's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Hertford
    Car
    Insignia 2.0 CDTI S/S
    Posts
    1,348
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You can try disconnecting the battery for a bit. But if all was working okay before there shouldn't be an issue.

    The infotainment system isn't that complicated, you could find someone with opcom to see if there's any error codes.

    It runs in a loop cluster/sat nav/radio/climate/touchpad(only where fitted) so more than likely, if,the wiring was faulty, you'd see other issues like the climate displaying on the screen out of the blue etc.

    Mine used to be blank on start up sometimes could have been the weather as when it was cold it would work no problem.

    When then sun had been shining on it, it wouldn't work.

    The system itself is pretty easy to take out if you wanted to double check the connections.

  8. #8
    Advanced Driver 0011728's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Manchester
    Car
    2ltr Elite Turbo Hatch Manual with all the toys and more
    Posts
    2,042
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If you've got a USB stick or hard drive connected to it try disconnecting that and see if that makes a difference. I have both a USB and hard drive connected to mine and recently have had the screen going blank a couple of times but the system just reboots itself.
    Insignia Elite Nav 2ltr SIDI Turbo 250PS, Pearlescent Emerald Green, VX-Line Interior, VX-Line Body Kit, Premium Brandy Nappa Sports Leather, 20" Elite Multi Spoke Alloy Wheels, 8" Digital Drivers Display, Bose Premium Audio System, Front Camera Pack, Rear View Camera, Adaptive Cruise Control, Advanced Park Assist, Rear Privacy Glass, Keyless Entry & Start, Tyre Pressure Monitoring System, Factory Fitted Towbar

  9. #9
    Learner Driver Walpie's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for this. Already tried disconnecting the battery. Itís really difficult to explain without a visual. If Iím quick, I press the ok, then settings, then audio - before it goes blank and the start up screen comes on again, radio will still be heard but blank screen. The same message comes up about 5 times, then all power to the infotainment is cut

    I will try and get it checked with the Opcom

 

 

Similar Threads

  1. Infotainment Warning
    By MattG in forum General Chat
    Replies: 13
    Last Post: 20-09-2018, 11:13 PM
  2. Infotainment Questions
    By potts in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 18
    Last Post: 01-07-2018, 09:50 AM
  3. Identify this infotainment?
    By asktoby in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 22
    Last Post: 28-02-2018, 12:11 PM
  4. Infotainment Centre
    By Zeigland in forum New Member Introductions
    Replies: 11
    Last Post: 27-04-2017, 09:41 PM
  5. Infotainment predefined text with Iphone 5 not working. Suggestions?
    By Scotty in forum Electronics & In Car Entertainment
    Replies: 2
    Last Post: 29-12-2015, 11:54 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions