Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  4
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Street Racer Graeme1975's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Fife / west lothian
    Posts
    626
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Odd error message and alarm problem

    Forum Key Rings
    Pressed the button on my key fob to open car yesterday morning and the alarm started going off and would not stop no matter how often I locked or unlocked the car then I got in started the car and drove first mile to work with it still going off before it stopped. I also noticed the message saying tyre equipment not recognized which is wierd because it's giving me my tyre pressures. Any ideas? I thought maybe the battery on the way out?

  2. #2
    Racing Driver
    marko301's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Hull
    Car
    2017 Insignia Grand Sport SRi Nav 1.5 Turbo petrol
    Posts
    5,782
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sounds like the battery based on other posts with electrical gremlins like that. Could have just been a one off glitch (you know what Insignias are like ) but if it does it or other electrical glitches again I'd get you battery checked with a view to replacing.
    2017 Vauxhall Insignia Grand Sport Sri Nav 1.5 (165ps) Turbo petrol in Lava Red - Keyless entry and start - 18Ē powder coated alloy wheels - Front fog lights - Tinted rear windows - Aluminium sports pedals - Ambient interior led lighting - Front sports seats with driverís AGR - Front and rear parking assist - Active emergency braking - Forward collision assist - Front pedestrian alert - Traffic sign recognition - Lane keep assist - Cruise control - Speed warning and limiter - Voice recognition - Bluetooth - Duel zone climate control - Front and rear electric windows - High beam assist - Auto lights - Auto wipers - OnStar connection - Wifi hotspot - 8Ē colour touchscreen Navi 900 incorporating AA/ACP and DAB

  3. Thanks Graeme1975 Thanked
  4. #3
    Car Enthusiast Lewish's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Hertford
    Car
    Insignia 2.0 CDTI S/S
    Posts
    1,279
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    could be battery.

    I have read previously the tpms ecu and alarm are linked. Someone had the same issue and the alarm kept going off.

    I don't know if it was replaced or moved (tpms ecu) as if water gets into it and shorts.

    I'm not saying it is but it's something worth noting

  5. Thanks Graeme1975 Thanked
    Likes Graeme1975 liked
  6. #4
    Learner Driver a602820922's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    149
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    First, try to disconnect the battery for 15 minutes and reconnect than check for errors again

  7. Thanks Graeme1975 Thanked
    Likes Graeme1975 liked
 

 

Similar Threads

  1. Window message and door open message
    By Wedontbelieveya! in forum New Member Introductions
    Replies: 7
    Last Post: 26-02-2019, 06:07 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 10-10-2016, 11:52 PM
  3. An odd question...
    By jmagee in forum Off Topic
    Replies: 6
    Last Post: 10-07-2015, 02:04 AM
  4. Odd Wiring Found
    By Logosgil in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 13-05-2015, 03:55 PM
  5. Odd finding when getting a remap
    By del19_82 in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 13-02-2015, 04:25 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions