Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  1
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 45
  1. #1
    Learner Driver DaveB87's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Wexford, Ireland
    Car
    2015 ST Elite Nav E
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Loving AFL - but Main Beam Assist Doesn't Work

    Forum Key Rings
    Just collected my 2015 Sports Tourer Elite yesterday, first time having a car with AFL, holy crap it's great! Headlights turning with steering wheel is slightly trippy as I'm not used to it haha

    I have the xenons, but double press of main beam stalk doesn't seem to activate main beam assist?? I am definitely doing more than the minimum speed to activate it.... any ideas?

  2. #2
    Drift King


    exclusiv.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    South Hetton,Co.Durham
    Car
    2015 Insignia hatch
    Posts
    12,380
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Are you pushing the stalk away from you twice ?
    ​2015 Sri vx line nav Biturbo . Sri heated leather.5500k AFL . Vx line 20s,8inch LCD dash .FLEXride.Reverse cam.Irmscher grill.235hp and 480 torqs.30mm lowering springs.20mm H&R spacers all round. Mtec drilled discs on rear,VXR 355mm drilled on front,with Brembo 4 pot calipers. Auto wipers .VX puddle lights.Gloss black roof wrap.

  3. #3
    Learner Driver DaveB87's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Wexford, Ireland
    Car
    2015 ST Elite Nav E
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I am yes

  4. #4
    Drift King


    exclusiv.'s Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    South Hetton,Co.Durham
    Car
    2015 Insignia hatch
    Posts
    12,380
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by DaveB87 View Post
    I am yes
    Strange,high beam assist should activate over 25mph
    ​2015 Sri vx line nav Biturbo . Sri heated leather.5500k AFL . Vx line 20s,8inch LCD dash .FLEXride.Reverse cam.Irmscher grill.235hp and 480 torqs.30mm lowering springs.20mm H&R spacers all round. Mtec drilled discs on rear,VXR 355mm drilled on front,with Brembo 4 pot calipers. Auto wipers .VX puddle lights.Gloss black roof wrap.

  5. #5
    Learner Driver DaveB87's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Wexford, Ireland
    Car
    2015 ST Elite Nav E
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Does it matter that the headlight switch is set to auto?

  6. #6
    Advanced Driver Lewish's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Hertford
    Car
    Insignia 2.0 CDTI S/S
    Posts
    1,403
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by DaveB87 View Post
    Does it matter that the headlight switch is set to auto?
    No it doesn't matter

  7. #7
    Car Enthusiast Chewy1971's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    North Lincs
    Car
    Insignia GS VXLine 170
    Posts
    629
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    just a button on the GS --- quite impressive, hope you sort it

  8. #8
    Car Enthusiast ilunn's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Worksop
    Car
    2015/16 ELITE NAV
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I also found it difficult but persevere untill it works, are you looking at the normal green (low beam) and blue (high beam) warning lights expecting to see the little "A" appear? That was one of the reasons mine did not appear to work, there is separate light further to the right, also try operating the switch twice but little faster.

  9. #9
    Learner Driver DaveB87's Avatar
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Wexford, Ireland
    Car
    2015 ST Elite Nav E
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Light switch is set to auto down to the right of the steering wheel, so green lights icon is illuminated. I have tried a quick double press of the main beam stalk and a slower double press too. Tried pressing and holding too. I wonder if main beam assist has it's own fuse possibly? 🤔🤔

  10. #10
    Advanced Driver Lewish's Avatar
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Hertford
    Car
    Insignia 2.0 CDTI S/S
    Posts
    1,403
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Should be this light

 

 
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. AFL full beam assist not workng
    By GlasgowBhoy in forum Lights
    Replies: 11
    Last Post: 27-05-2019, 09:47 PM
  2. Wanting brighter main beam
    By r0ryb1985 in forum Lights
    Replies: 6
    Last Post: 06-12-2017, 10:23 PM
  3. Main Beam Light fault ( Fuse )
    By Cilldara1 in forum Lights
    Replies: 1
    Last Post: 24-11-2017, 07:48 PM
  4. Upgraded main beam H1 ?
    By Clive in forum Lights
    Replies: 6
    Last Post: 26-08-2015, 05:20 AM
  5. High beam assist, and other AFL functions
    By Logosgil in forum Lights
    Replies: 6
    Last Post: 24-07-2014, 04:29 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions