Follow us on...
Follow us on Facebook Follow us on instagram
Register

User Tag List

Thanks Thanks:  11
Likes Likes:  8
Page 1 of 14 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 134
  1. #1
    New Driver dazaston's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    sheffield
    Car
    2010 insignia 2.0cdti ecoflex 160 bhp
    Posts
    83
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    2010 2.0cdti won’t start

    Forum Key Rings
    Hi guys my car refuses to start.It tries to fire but won’t run.No fault codes on opcom.I have loosened the injector pipes & there’s no fuel coming out.The pump in the tank hums & if you the pipe off the high pressure pump it shoots out.The car has a brand new battery on.
    TIA

  2. #2
    The Stig

    sriray's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Nottingham
    Car
    Insignia SRi NAV 1.6T Hatchback
    Posts
    6,377
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do you have home start?

    OWNER OF 2012 INSIGNIA SRI NAV HATCHBACK 1.6T

  3. #3
    New Driver dazaston's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    sheffield
    Car
    2010 insignia 2.0cdti ecoflex 160 bhp
    Posts
    83
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No breakdown cover.i have just replaced the fuel filter & there’s fuel being pumped to the high pressure pump but when I open any injector pipes there’s no fuel coming out.

  4. #4
    Car Enthusiast Nicksri's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Harrogate
    Car
    Insignia SRI
    Posts
    514
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by dazaston View Post
    No breakdown cover.i have just replaced the fuel filter & there’s fuel being pumped to the high pressure pump but when I open any injector pipes there’s no fuel coming out.
    Air in the system?
    The Reaper. Carbon Flash 2015 insignia Sri. Lowered, hybrid turbo 251.3bhp 554nm. Twin exhaust.

  5. #5
    New Driver dazaston's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    sheffield
    Car
    2010 insignia 2.0cdti ecoflex 160 bhp
    Posts
    83
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    They are supposedly self bleeding systems but opening the injector pipes there’s no fuel coming out under cranking of the engine

  6. #6
    Member of Marko's black wheels Club RBH's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    U.K
    Car
    2014 VX LINE
    Posts
    3,550
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Have you fitted the fuel filter the proper way???

  7. #7
    Car Enthusiast lizzard-t's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Littlehampton West Sussex
    Car
    saab 9-3 turboX.9-3 1.9 TID,vectra B GSI,nissan qashqai.
    Posts
    729
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check your cambelt is it still attached?
    Yes the voice of doom speaks

  8. Likes RBH liked
  9. #8
    New Driver dazaston's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    sheffield
    Car
    2010 insignia 2.0cdti ecoflex 160 bhp
    Posts
    83
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes that’s fine fuel to the engine bay but nothing to hi pressure rail

  10. #9
    New Driver dazaston's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    sheffield
    Car
    2010 insignia 2.0cdti ecoflex 160 bhp
    Posts
    83
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam belt is all intact

  11. #10
    Car Enthusiast lizzard-t's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Littlehampton West Sussex
    Car
    saab 9-3 turboX.9-3 1.9 TID,vectra B GSI,nissan qashqai.
    Posts
    729
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Either high pressure pump ( engine bay) or there's a solinoid on the back of the main diesel pump ( I think) that's supposed to energise . could be stuck or has gone wobbly..

 

 
Page 1 of 14 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. New member, insignia won’t start
    By Coatsey in forum New Member Introductions
    Replies: 13
    Last Post: 07-11-2019, 09:20 AM
  2. Won’t start or run
    By Jonny in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 25-01-2019, 10:49 PM
  3. engine turns over, but won't start
    By Huttoftnick in forum Engine, Drive Train & Transmission
    Replies: 14
    Last Post: 11-09-2016, 10:37 PM
  4. Car won't start
    By Lff64 in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 18-10-2015, 03:20 PM
  5. Insignia won't start
    By Scotty in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 13-04-2015, 02:39 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions